“Ik blijf er zen bij”

Siegfried Bracke raakt niet verkozen en overweegt om helemaal te stoppen met politiek

© fvv

Siegfried Bracke (N-VA) greep ondanks 13.085 voorkeurstemmen naast een zitje in de Kamer. “Ik blijf er zen bij”, zegt hij. Maar hij is nog niet zeker of hij gemeenteraadslid blijft in Gent. “Ik beraad mij daarover.”

Geert Neyt

“Uiteraard was dit niet het scenario van mijn dromen”, zegt Siegfried Bracke (66). “Maar met mijn ervaring en levensjaren had ik er rekening mee gehouden dat dit zou gebeuren. Ik had me sowieso toch voorgenomen om niet de hele rit uit te rijden. Ik zou dan immers 71 jaar zijn.”

Als lijstduwer haalde Bracke nochtans een respectabele 13.085 voorkeurstemmen (waarvan maar 1.569 in Gent) maar N-VA verliest in Oost-Vlaanderen 1 zetel voor de Kamer.

“Met meer partijstemmen was ik er wellicht in geslaagd een zetel te bemachtigen maar over het resultaat van de N-VA ga ik niets zeggen.”

Siegfried Bracke is nu enkel nog gemeenteraadslid in Gent maar overweegt om helemaal te stoppen met politiek. “Ik beraad me daarover”, zegt hij. “In de nabije toekomst wil ik daar in alle rust over nadenken.”

Hij is wel van plan om nog iets anders te doen, buiten de politiek. “Ik heb een aanbod gekregen uit de mediawereld, maar ik denk niet dat ik daar op zal ingaan. Het lijkt me niet goed om terug te keren naar iets waar je eerder bent weggegaan.”

LEES OOK

VOOR ABONNEES

Meest Recent