Karl Lagerfeld krijgt herdenkingsconcert in Parijs

Modeontwerper Karl Lagerfeld werd al herdacht op de catwalks van zijn modehuizen Chanel en Fendi, maar nu zit er ook een heus herdenkingsconcert in het Parijse Grand Palais aan te komen. Dat meldt modesite WWD.

vwh

Het zijn de modehuizen Chanel, Fendi en de ontwerper zijn eigen label Karl Lagerfeld die het initiatief hebben genomen om een concert te organiseren op 20 juni, tijdens de mannenmodeweek in Parijs. Dat zal de naam ‘Karl For Ever’ meekrijgen en in goede banen worden geleid door theater- en operaregisseur Robert Carsen.

De man verklapt aan de modesite dat er tijdens het evenement liveoptredens te bewonderen zullen zijn, waarbij artiesten - dansers en zangers - creaties van de Duitse ontwerper zullen dragen. Daarnaast is het plan om interviews en ander beeldmateriaal van keizer Karl te tonen worden op drie grote schermen in het Grand Palais.

2.500 gasten

Carsen voegt eraan toe dat het hele gebeuren een “vreugdevol evenement” moet worden. Ter verduidelijking herhaalt hij wat Lagerfeld ooit tegen hem heeft gezegd. “Een begrafenis? Ik ga nog liever dood”. Hij zou volgens de regisseur gewild hebben dat zijn leven en zijn impact op de modewereld op een herdenking werd gevierd. Er zijn 2.500 uitnodigingen naar de entourage van de man verstuurd. Karl Lagerfeld overleed dit jaar op 19 februari. Hij werd 85.

bekijk ook

Modellen nemen tijdens modeshow Chanel in tranen afscheid van Karl Lagerfeld

Lagerfeld overleden op 85-jarige leeftijd

Aangeboden door onze partners

Lees ook