WIELERNIEUWS. Valverde dan toch weer naar de Tour, Bardet rijdt nieuwe koers op Ventoux

Foto: Photo News

De Giro nadert de ontknoping maar ook elders zitten renners niet stil. Zo liet Alejandro Valverde weten dat hij toch de Tour zal rijden, Romain Bardet van zijn kant staat aan de start van een nieuwe Franse ééndagswedstrijd.

Klik hier voor onze digitale wielergids

Alejandro Valverde (Movistar) staat op 6 juli goed en wel in Brussel aan de start van de Tour de France. De 39-jarige wereldkampioen moest met bot­oedeem aan het heiligbeen passen voor de Giro en kiest nu voor de dubbel Tour-Vuelta, ook al gaf hij vorig jaar aan dat de Ronde van Frankrijk hem qua amusementswaarde kan gestolen worden. Valverde herbegint de competitie in de Route d’Occitanie (20-23 juni), de laatste Franse rittenkoers vóór de Tour. Ook Nairo Quintana staat aan de start van deze vierdaagse, die hij won in 2012 en 2016.

Bardet op Ventoux

Daags na het Critérium du Dauphiné (9-16 juni) topt Romain Bardet de affiche van een gloednieuwe koers met aankomst op de Mont Ventoux. Deze nieuwe eendagskoers is geen kattenpis: liefst 4.100 hoogtemeters over 173 kilometer met start in Vaison-la-Romaine. Na de Col de l’Homme mort (1.178 meter), de Côte de Gordes en de Col des Trois Termes wacht de legendarische Mont Ventoux met finish op 1.912 meter. Met AG2R-La Mondiale, Groupama-FDJ en EF Education First schreven al drie World Tour-teams zich in voor deze leuke Franse nieuwkomer, die als Mont Ventoux Dénivelé Challenges door het leven gaat.

Door hc
AANGERADEN