Nederlandse steden mogen zich kandidaat stellen voor Eurovisiesongfestival 2020

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

Nederlandse steden die volgend jaar graag het Eurovisiesongfestival willen huisvesten, kunnen zich vanaf nu melden. Dat heeft de European Broadcasting Union (EBU) woensdag bekendgemaakt.

In de eerste helft van juni krijgen de steden de criteria te horen. Op basis daarvan kunnen ze een zogeheten bidbook samenstellen waarin ze de organisatie proberen te overtuigen waarom het songfestival juist daar plaats moet vinden.

Vervolgens krijgt de organisatie de kans om langs te gaan bij alle plekken die zich hebben aangemeld. In overleg met de EBU wordt bepaald in welke stad het liedjes spektakel zal plaatsvinden.

Meerdere kandidaten

Onder meer Amsterdam, Rotterdam en Maastricht hebben al laten weten het Eurovisiesongfestival graag te willen organiseren. Ook Leeuwarden, Zwolle en Utrecht zien een organisatie zitten.

Nederland was vier keer eerder gastheer van het evenement: het werd gehouden in Hilversum (1958), Amsterdam (1970) en Den Haag (1976 en 1980).

Nederland mag volgend jaar het Eurovisiesongfestival organiseren omdat de Nederlander Duncan Laurence met het nummer “Arcade” eerder deze maand het 64e Eurovisiesongfestival won.

De datum van het liedjesfestival ligt nog niet vast.

(belga)

Laad meer berichten...