Grote verkeersdrukte door Hemelvaartweekend

Bron © BELGA

Foto: ddl

De verkeersdrukte door het lange hemelvaartweekend is woensdagnamiddag vooral voelbaar rond Antwerpen. Op de E19 van Breda naar Antwerpen staat er een file vanaf Sint-Job-in-’t-Goor en verliezen bestuurders een uur, op de E313 vanuit Limburg is het aanschuiven vanaf Herentals-Noord en gaat de verliestijd ruim boven het uur. “We zien het typische verkeerspatroon voor een vrijdag, maar dan uitvergroot door het verlengde weekend”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Het is woensdag al de hele dag druk op de Vlaamse wegen. Sinds 10.00 uur hebben ze het verkeer bij het Vlaams Verkeerscentrum alleen maar zien aanzwellen. Rond 17.15 uur stond er zo’n 210 kilometer file op de wegen, wat uitzonderlijk is. Normaal is dat 140 kilometer. “De recreatieve verplaatsingen zitten daar voor veel tussen”, aldus Bruyninckx. “Vanuit het noorden van Antwerpen zien we redelijk wat Nederlandse nummerplaten, vanuit het oosten zijn dat Duitse nummerplaten.”

Noodherstelling

De situatie rond Antwerpen wordt nog bemoeilijkt door een noodherstelling op de noordelijke ring (R2). Vanaf de Tijsmanstunnel tot Lillo is daardoor maar één rijstrook beschikbaar, wat zorgt voor een trechtereffect en een file op de A12 vanuit Bergen op Zoom.

Ook op de Brusselse buitenring is het aanschuiven, maar rond Antwerpen kleuren de kaarten toch heel wat roder. Op de E40 naar de kust is het druk, maar zijn er geen grote problemen. Ter hoogte van Jabbeke zijn er wel werken, waardoor er file is vanaf Loppem en bestuurders ongeveer een halfuur verliezen. Rond 17.15 uur was het ook aanschuiven van Beernem tot Oostkamp.

(belga)

VOOR ABONNEES