Abonnee worden? Kies je leesformule

31/05/2019 - Extra
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  VRT - Joost Joossen

MNM-stem Julie Van den Steen stopt met ochtendshow en vertrekt bij VRT

“Vijf jaar slaaptekort, maar ook veel gelachen”

Radiopresentatrice Julie Van den Steen (26) stopt bij VRT. Dat heeft ze woensdag zelf bekendgemaakt. De voorbije vijf jaar was ze sidekick van Peter Van de Veire in de ‘Ochtendshow’ op MNM. Haar toekomstplannen zijn nog onduidelijk.

Julie Van den Steen kondigde woensdag haar vertrek aan. “Vijf jaar ochtendshow met Peter Van de Veire betekent vijf jaar lang een slaaptekort opbouwen, veel lachen, veel leren en vooral veel liefde van en voor de luisteraar van MNM. Ik ben zo ongelofelijk dankbaar voor alles wat ik er heb mogen doen. Maar het is tijd om wat langer dan 3.03 uur te slapen en na te denken over wat hierna komt.”

Peter Van de Veire had een speciaal afscheidswoord voor Julie klaar: “De eerste dag kwam je te laat. De tweede dag deed je me erg hard lachen. En de derde dag kreeg ik een draai rond mijn radio-oren. De vijf jaar daarna waren van het beste dat een radio-dj heeft laten horen en zien. De luisteraar van MNM is daar nog niet goed van. Mensen met jouw talent moeten uitvliegen. Met vleugels die je op plaatsen zullen brengen waarvan je nu nog niet weet dat ze bestaan. Merci voor dit wonderlijke avontuur en vooral: enorm veel succes met het boeiende vervolg. En je weet: alles komt altijd goed. Altijd...”

Toekomst onbekend

Van den Steen neemt niet alleen afscheid van MNM, ze vertrekt ook meteen bij de VRT, waar ze ook al te zien was op televisie. Twee jaar geleden presenteerde ze met Freek Braeckman het programma Typisch mensen. En vorig jaar was ze naast Adriaan Van den Hoof gastvrouw van de MIA’s. Van den Steen haalde tijdens haar MNM-tijd de media met haar kortstondige relatie met tv-maker Steven Van Herreweghe, die voor haar zijn vriendin verliet (om zich later weer met haar te verzoenen).

“”

Wat de professionele toekomst nu zal brengen voor Van den Steen, is nog onbekend. MNM gaat in de zomermaanden de toekomst van De grote Peter Van de Veire ochtendshow bestuderen. Het programma loopt sinds het ontstaan van de zender in 2009.

AANGERADEN