Te koop: iconische busdienst Greyhound

Greyhound voelt almaar meer de concurrentie van lagekostenluchtvaartmaatschappijen. Foto: REUTERS

Het Britse vervoersbedrijf FirstGroup zet zijn Amerikaanse busdienst Greyhound in de etalage. Ook bekijkt het de optie om de Britse busmaatschappij First Bus af te stoten. Dat meldde het Britse concern bij de presentatie van cijfers over zijn gebroken boekjaar.

Het iconische Greyhound is de enige intercitybusdienst in de Verenigde Staten. De grijze bussen vervoeren er jaarlijks ongeveer 17 miljoen passagiers. Volgens FirstGroup heeft Greyhound almaar meer te lijden onder de groeiende concurrentie van lagekostenluchtvaartmaatschappijen.

FirstGroup wil in de Verenigde Staten focusen op zijn schoolbusdiensten (met de kenmerkende gele bussen), waar het afgelopen jaar meer winst op maakte. Het bedrijf staat al enige tijd onder druk van zijn op een na grootste aandeelhouder, die om wijzigingen van de strategische koers vraagt. Het afgelopen boekjaar wist FirstGroup, dat in eigen land ook nog eigenaar is van treinbedrijf UK Rail, zijn omzet op te voeren. Maar er werd ook een verlies van 98 miljoen Britse pond (ca. 111 miljoen euro) in de boeken gezet.

Door krs
AANGERADEN