GP Plumelec-Morbihan: Benoit Cosnefroy rondt ploegwerk AG2R af

De Fransman Benoit Cosnefroy heeft zaterdag de Grote Prijs van Plumelec-Morbihan gewonnen, een wedstrijd van eerste categorie op de Europese UCI-kalender en manche van de Coupe de France. Hij maakte zo het voorbereidende werk van zijn ploeg AG2R La Mondiale af.

De wedstrijd in Plumelec kreeg een interessant verloop, waarin er na de traditionele vroege vlucht heel wat aanvalspogingen vielen te noteren op het lokale circuit. Daarbij lieten onder meer Xandro Meurisse (Wanty-Gobert) en zijn Franse ploegmaat Guillaume Martin zich opmerken. AG2R La Mondiale was echter erg bedrijvig in het uitgedunde peloton, en zo werd iedereen teruggehaald.

In de oplopende kilometer richting finish sloeg Cosnefroy na 188 kilometer koers de Spanjaard Jesus Herrada en de Noor Odd Christian Eiking van zich af. Dimitri Peyskens (twaalfde) haalde net niet de top tien. Voor voormalig beloftewereldkampioen Cosnefroy is het de tweede overwinning van het seizoen: eerder dit jaar was hij ook de beste in Parijs-Camembert.

Zondag rijdt hetzelfde peloton een andere eendagskoers op Franse bodem: de Boucles de l’Aulne in Châteaulin.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten