Na de slecht uitgevoerde fietswissel in San Marino heeft Victor Campenaerts lessen getrokken (en De Weert komt als extra steun)

Foto: BELGA

In de tijdrit in San Marino miste Campenaerts de zege door een fietswissel, die ook nog eens slecht werd uitgevoerd. Zondag zitten met ploegleider Bart Leysen aan het stuur en mecanicien Steven Van Olmen achterin dezelfde begeleiders in de volgwagen.

“Na dat incident hebben we samengezeten. Ook CEO John Lelangue was erbij. We hebben toen afgesproken dat als het nog eens gebeurt, ik zo snel mogelijk in mijn pedaal klik en Steven begint te duwen, in plaats van dat ik naast mijn fiets begin te lopen”, zegt Campenaerts. “Steven was er na Verona echt slecht van. Dat wou ik helemaal niet. Hij is een topmecanicien. Ik heb hem ook gezegd dat ik niet wil dat hij ermee inzit. Toen ik ’s avonds aankwam in het hotel, was hij de eerste van het personeel die ik zag en heb ik hem meteen geknuffeld.”

Naast Van Olmen en Leysen zit ook Kevin De Weert zondag in de volgwagen. “De komst van Kevin was al voor de ­Giro gepland. Hij was er ook bij tijdens het ­werelduurecord, de ­Tirreno’s, de EK’s en de WK’s.”

Door bvc
AANGERADEN
Meest recent