Favoriet Victor Campenaerts grijpt naast tijdritzege: “Zou ook maar saai zijn als ik overal 3 sterren krijg en dan ook nog eens win”

Foto: AFP

Op de slotdag van de Giro was de grote Belgische hoop gericht op Victor Campenaerts. De Europese kampioen tijdrijden mocht als één van de eersten vertrekken en reed ook de snelste tijd in Verona, maar Campenaerts werd al snel onttroond door Chad Haga (Team Sunweb). De werelduurrecordhouder was na afloop uiteraard ontgoocheld. “In de afdaling heb ik tijd laat liggen”, luidde het.

“Ik had gedacht dat Chad Haga een goede tijd kon rijden, want ik zag hem de laatste dagen vaak in de gruppetto zitten terwijl hij wel aardig kan klimmen”, zei Campenaerts over de man die hem al na enkele minuten uit de hot seat gooide. “Ik heb naar mijn gevoel een zeer constante tijdrit gereden en een hoog niveau gehaald. Als ik ergens tijd heb laten liggen, dan was het in de afdaling. Ik ben sowieso geen goede daler, maar op mijn tijdritfiets ga ik toch beter door de bochten.”

Favoriet Victor Campenaerts grijpt naast tijdritzege: “Zou ook maar saai zijn als ik overal 3 sterren krijg en dan ook nog eens win”
Foto: AFP

Oorzaken?

“Ik voelde mij laatste twee dagen goed en in deze tijdrit ook. Maar misschien ging het toch te veel bergop. En op papier was het misschien wat te kort voor mij. Of misschien kwam het feit dat ik niet won door die te technische afdaling, waar mijn aerodynamica van minder belang is. Al is dat gewoon onderdeel van het parcours. Ik ga nog eens terugkijken of Haga met schijfremmen heeft gereden, want dat had in deze afdaling misschien wel een voordeel kunnen zijn. Al maak je je fiets daarmee weer zwaarder.”

Campenaerts verscheen ook kort voor de camera’s van Eurosport na de finish, waar hij hetzelfde relaas deelde. “Het zou ook maar saai zijn als ik op elke website 3 sterren krijg en dan ook nog eens win. Ik had graag gehad dat het vandaag saai was, maar dat was niet zo. En ergens is het ook wel leuk als een underdog het goed doet”, klonk het al met al positief.

Door svar, bvc
AANGERADEN
Meest recent