Motorrijder sterft na zwaar ongeval op Rijksweg

Foto: vkk

Lendelede -

Bij een zwaar verkeersongeval op de Rijksweg in West-Vlaamse Lendelede is zondagavond een motorrijder om het leven gekomen na een aanrijding met een personenwagen. Beide voertuigen voerden een inhaalmanoeuvre uit, maar de bestuurder van de wagen overschreed daarbij een volle witte lijn en botste frontaal op de motorrijder. De passagier in de wagen zou de rit gefilmd en op Facebook live gepost hebben, zo meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk.

Het dodelijk ongeval waarbij een man van 56 jaar uit Waregem om het leven kwam, vond zondagavond iets voor tien uur plaats op de Rijksweg in Lendelede. Daar is de weg opgedeeld in drie rijstroken waarvan twee voor het verkeer in de richting van Kuurne. “Uit het onderzoek van de verkeersdeskundige blijkt dat de bestuurder van de Mercedes in de andere richting reed”, vertelt Tom Janssens van het Kortrijks parket. “Tijdens zijn inhaalmanoeuvre heeft hij de volle witte lijn overschreden. Zo kwam hij op het rijvak van de motorrijder terecht. Die reed in de richting van Kuurne en was op dat moment ook een wagen aan het inhalen. De motorrijder overleefde de klap niet.”

De politie nam een ademtest af bij de 50-jarige bestuurder van de wagen. Daaruit bleek dat hij te veel had gedronken. Hij zou ook te snel gereden hebben. Op het ogenblik van het ongeval was de vrouwelijke passagier van de Mercedes alles via Facebook Live aan het filmen. Op de beelden is volgens het parket duidelijk te zien hoe de bestuurder over de witte lijn rijdt. Het ongeval zelf werd niet vastgelegd. Het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken, vermoedelijk wordt hij ook vervolgd.

Door lbo, blg
VOOR ABONNEES
Laad meer berichten...