Vier doden bij twee ongevallen op Brusselse Ring: A12 richting Antwerpen weer vrij, half uur aanschuiven naar Zaventem

Bij het ongeval in Waterloo kwamen twee mensen om het leven. Foto: Alerte Contrôles de Police

Brussel -

Bij twee dodelijke ongevallen op de Brusselse Ring zijn zondagnacht in totaal vier mensen om het leven gekomen. De A12 in Laken was maandagochtend lange tijd volledig versperd in de richting van Antwerpen, op de Brusselse Ring is het een half uur aanschuiven in de richting van Zaventem.

Een eerste ongeval vond zondagnacht omstreeks 2 uur plaats aan de aansluiting van de Brusselse Ring met de A12 richting Antwerpen in Laken. De bestuurder van een personenwagen verloor er om een nog onduidelijke reden de controle over zijn voertuig. De wagen ging van de baan af, en botste met hoge snelheid tegen een verlichtingspaal. De twee inzittenden overleefden die klap niet.

Door het ongeval was de A12 in Laken maandagochtend lange tijd versperd in de richting van Antwerpen, pas omstreeks 8 uur werd de snelweg weer vrijgegeven. Het Brusselse parket heeft een verkeersdeskundige ter plaatse gestuurd om de oorzaak en omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De juiste omstandigheden en de identiteiten van de slachtoffers zijn nog niet bekend.

 

 

Tweede dodelijk ongeval

Omstreeks kwart voor vijf vond een tweede dodelijk ongeval plaats: een personenwagen kwam op de Brusselse Ring ter hoogte van Waterloo in botsing met een vrachtwagen. Ook daar kwamen twee mensen om het leven. De rechterrijstrook is er versperd, het verkeer richting Zaventem verliest er een half uur in de file.

Ook twee motorrijders om het leven gekomen

Zondagavond waren ook al twee motorrijders om het leven gekomen: in het West-Vlaamse Lendelede stierf een 56-jarige motorrijder uit Waregem na een aanrijding met een personenwagen. “Het ongeval vond iets voor 22 uur plaats op de Rijksweg”, aldus een woordvoerder van de politiezone Vlas. “Door de impact van het ongeval was het slachtoffer op slag dood.” De wagen die bij de aanrijding betrokken was, was erg beschadigd en er lagen heel wat brokstukken op de weg. De motor belandde in de grasberm.

LEES OOK. Motorrijder sterft na zwaar ongeval op Rijksweg

De Rijksweg was een tijdlang volledig afgesloten voor het verkeer. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Er is een verkeersdeskundige van het parket aangesteld om de oorzaak te onderzoeken.

Ook in het Vlaams-Brabantse Scherpenheuvel-Zichem kwam een 27-jarige motorrijder om het leven, toen hij in de Weefbergstraat om een nog onbekende reden van zijn rijvak afweek en met zijn wiel in de beek naast de baan terechtkwam. De hulpdiensten snelden nog ter plaatse, maar voor het slachtoffer uit Scherpenheuvel-Zichem kon geen hulp meer baten. Het Leuvense parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de juiste omstandigheden van het ongeval na te gaan. Volgens diens eerste bevindingen waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval.

LEES OOK. 27-jarige motorrijder verongelukt in Testelt

“De man was rond 18.45 uur vertrokken van een feestje en reed omstreeks 19.00 uur in de Weefbergstraat in de richting van Averbode”, meldt het parket. “Hij droeg daarbij geen helm. Ter hoogte van huisnummer 30 moet de motorrijder om een onbekende reden de controle over zijn stuur zijn kwijtgeraakt. Hij werd weggeslingerd en zijn lichaam belandde in de gracht aan de rechterkant van de weg. Daar werd het rond 21 uur gevonden door een toevallige voorbijganger.”

Door jvh