Geen nieuwe verhoren in proces tegen voormalig parlementslid Christian Van Eyken

© Photo News

De correctionele rechtbank van Brussel heeft maandagmiddag beslist om in de zaak van voormalig Vlaams Parlementslid Christian Van Eyken en Sylvia B. niet in te gaan op de verzoeken voor verhoren van bijkomende getuigen, zoals gevraagd door de verdediging en de burgerlijke partij.

jvh

De rechtbank wijst ook het verzoek af om afgeluisterde gesprekken te laten horen. De rechtbank staat wel toe aan de verdediging om een insectenscherm van het raam van het slachtoffer bij de bewijsstukken te voegen. De rechtbank vindt dat het toevoegen van nieuwe verhoren de debatten “onnodig zouden rekken” en dat de partijen er niet in geslaagd zijn om nieuwe verhoren van mensen die al verhoord werden tijdens het onderzoek, te rechtvaardigen.

Christian Van Eyken en zijn echtgenote Sylvia B. worden ervan verdacht de eerste echtgenoot van Sylvia B., Marc Dellea, te hebben vermoord. Die man werd op 8 juli 2014 dood in zijn flat aangetroffen in de Mutsaardlaan in Laken. Hij had een kogel in het hoofd gekregen.

LEES OOK. Hand in hand naar de rechter voor de moord op haar man (+)

Uit onderzoek van het parket van Brussel kwam naar voren dat zijn toenmalige echtgenote Sylvia B. en Christian Van Eyken, haar toenmalige werkgever en minnaar, achter de moord zaten. Zij was toen parlementair medewerkster van Van Eyken. Hij zetelde als Franstalige verkozene in het Vlaams Parlement. Ze hadden een liefdesrelatie. Ze ontkennen iets met het overlijden van Marc Dellea te maken te hebben.

LEES OOK

Nu in het nieuws