Eigenaar Trek-Segafredo bevestigt transfer van Vincenzo Nibali

Bron © BELGA

Foto: AFP

Vincenzo Nibali, onlangs nog tweede in de Giro, zal zoals verwacht na dit seizoen Bahrain Merida inruilen voor Trek-Segafredo. Massimo Zanetti, eigenaar van het koffiebedrijf Segafredo, bevestigt de komst van de 34-jarige Italiaan in de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport. “Vincenzo is de beste renner uit Italië en een van de beste renners ter wereld.”

LEES OOK Onze wielerjournalist Hugo Coorevits waarschuwde Nibali al in maart: “Verhuis naar Trek-Segafredo moet meer zijn dan een jachttrofee voor de koffiekoning

Nibali won in 2014 de Ronde van Frankrijk en in 2010 de Vuelta. In 2013 en 2016 was hij de beste in de Giro. In de voorbije Ronde van Italië moest de Haai van Messina zijn meerdere erkennen in de Ecuadoriaan Richard Carapaz.

Nibali zal voor twee jaar tekenen bij Trek-Segafredo. De overgang zal pas op 1 augustus officieel bekendgemaakt worden, in overeenstemming met de UCI-regels. De Italiaan rijdt sinds 2017 voor Bahrain Merida. Voorheen trad hij aan voor Fassa Bortolo, Liquigas en Astana.

Bekijk hier onze digitale wielergids.

Door Maarten Delvaux
AANGERADEN