Vier doden bij schietpartij in het Australische Darwin, schutter opgepakt

Bron © BELGA, Reuters, SBS, Sydney Morning Herald

Foto: AP

In Darwin, in het noorden van Australië, zijn vier doden gevallen bij een schietpartij op verschillende plaatsen in de stad. De vermoedelijke schutter, een 45-jarige man, is opgepakt. Dat meldt de politie van het Northern Territory, die verder nog laat weten dat de schietpartij niets te maken heeft met terrorisme.

ABC had het eerder over vijf doden, maar heeft de balans intussen bijgesteld naar vier. De vier dodelijke slachtoffers zijn mannen. Één vrouw werd geraakt in haar been, en ook de verdachte ligt in het ziekenhuis.

Getuigen meldden dat een man even voor 18 uur het Palms Hotel in het centrum van de stad binnenstapte met een shotgun. Volgens de vrouw die gewond werd, ging de schutter van kamer naar kamer terwijl hij de naam riep van een man die hij wilde zien, “Alex”, en schoten loste. Hij zou op de deur van een hotelkamer geschoten hebben. Eén man stierf in het hotel.

Vervolgens vluchtte de schutter, en ruim een uur bleef hij op de vlucht. In de hele stad werden wegversperringen opgericht.

De politie meldde verschillende incidenten, die zich waarschijnlijk voordeden terwijl de man op de vlucht was. Vijf “crime scenes” werden geïdentificeerd, waaronder ook in de buurt van een café, een park, een winkel en een politiebasis. Drie doden zouden op die andere locaties gevallen zijn: één man stierf in The Buff Club, een andere man bij Gardens Hill Crescent en nog een man in Jolly Street.

De schutter kon uiteindelijk op straat worden ingerekend. Hij zou eerder geprobeerd hebben een politiekantoor binnen te stappen, mogelijk om zich over te geven, en belde daarna de politie, die met hem onderhandelde alvorens hem te arresteren.

Verdachte Ben Hoffmann – lid van een motorbende – was gekend bij de politie en was sinds januari vrij onder voorwaarden, met een enkelband. Over zijn motief bestaat nog geen duidelijkheid, maar de politie gaat niet uit van terreur.

Door jvh, adb