Abonnee worden? Kies je leesformule

05/06/2019 - Zottegem
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Jogging Erwetegem nam in 2018 het initiatief voor de viering. Die vond plaats in De Gilde in Erwetegem.dvp

Atleten kunnen punten verzamelen tijdens tien wedstrijden van juni tot oktober

Vlaamse Ardennen Criterium zetlopers en organisaties in de kijker

Vlaamse Ardennen

-

De derde editie van het loopcriterium Vlaamse Ardennen start vrijdag. Er werd extra budget vrijgemaakt om zowel de prijzen als de viering naar een hoger niveau te tillen.

Het criterium gaat uit van tien looporganisaties uit de Vlaamse Ardennen. “We hebben onze krachten gebundeld om de beste lopers te kunnen belonen en de plaatselijke organisaties in de kijker te zetten”, zegt Tom Leenaert. Hij zette twee jaar geleden zijn schouders onder het initiatief.

“Vorig jaar was een groot succes met 998 unieke deelnemers Toen waren er zeven wedstrijden waar ze punten konden verzamelen, dit jaar zijn er dat tien. De eerste wedstrijd vindt komende vrijdag plaats. Dan is er de KBO-run in Oudenaarde. De laatste wedstrijd van het criterium is de Moryloop in Herzele op zaterdag 5 oktober.”

Sprinters en duurlopers

Per leeftijdscategorie zijn er twee klassementen. De Sprintchallenge klasseert de atleten die punten verzamelen op de kortste afstand en er is de Endurancechallenge voor lopers die punten verzamelen op de langste afstand. In elk klassement tellen de zes beste resultaten mee uit de negen wedstrijden.”

Tom Leenaert organisator “We hebben de krachten gebundeld om de beste lopers te kunnen belonen”

“Deelname is gratis en de lopers hoeven zich niet op voorhand in te schrijven”, zegt Leenaert. “Ze worden automatisch opgenomen in ons klassement wanneer ze deelnemen aan een van de wedstrijden.” Naast de KBO-run en de Moryloop gaat het om Moerkensheide Jogging (zondag), Lierdeloop (28 juni, kortste afstand), Adelardusjogging (28 juni, langste afstand), Jogging Brakel (7 juli), Egmontloop Zottegem (17 augustus), Halve marathon Erwetegem (24 augustus), Zwalmjogging (14 september) en de Maarkedalrun (29 september).”

Eind november wordt een prijsuitreiking georganiseerd voor de laureaten, gekoppeld aan een viering waarop alle deelnemers welkom zijn. Meer info via www.vlaamseardennencriterium.webnode.be. (dvp)

AANGERADEN
Meest recent