E313 volledig afgesloten in Geel-Oost na ongeval met vrachtwagens

Bron © VRT

Archiefbeeld Foto: Joris Herregods

Geel -

Tussen Geel-Oost en Geel-West blijft de E313 als gevolg van een ernstig ongeval met vrachtwagens volledig dicht in beide richtingen. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum woensdag rond 5.30 uur via Twitter. Het waarschuwt voor mogelijk ernstige problemen tijdens de ochtendspits.

Autobestuurders krijgen de raad om op lange afstand indien mogelijk om te rijden en de omgeving te vermijden.

Het ongeval gebeurde iets voor 1 uur op de E313 ter hoogte van Geel-Oost. Een lpg-tankwagen is lekgeslagen toen die bij Geel-Oost, richting Limburg, in de staart van een file in botsing kwam met een andere vrachtwagen. De file was veroorzaakt door omgewaaide bomen op de weg iets verderop.

Eén chauffeur kon zijn vrachtwagen op eigen kracht verlaten en bleef ongedeerd. De chauffeur van de tankwagen, een vrouw, zat gekneld. Door het lekkende gas moest de brandweer bijzonder voorzichtig te werk gaan. Het slachtoffer kon na bijna twee uur bevrijd worden en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De brandweer legde wegens het lek uit voorzorg een watergordijn aan, zo meldde VRT in de nacht van dinsdag op woensdag.

De federale politie verwacht dat de hinder enkele uren kan duren. Er werden omleidingen voorzien, meldt het Vlaams Verkeerscentrum online.

 

 

Door dgs
AANGERADEN