Dit N+ artikel is exclusief voor jou als abonnee.

Abonnee worden? Kies je leesformule

06/06/2019 - Extra
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  

Carry Goossens doet een Sean Connery’tje op eerste tekening van Zeppos-film

Filmliefhebbers zagen gisteren op Instagram een merkwaardig beeld passeren van de Kapitein Zeppos-film die productiehuis Eyeworks gaat draaien. Carry Goossens zal de rol van de oudere Zeppos spelen en op de ‘affiche’ lijkt hij op het eerste gezicht op Sean Connery. “Om te beginnen, dit wordt niet de filmposter”, aldus Peter Bouckaert van Eyeworks. “Dit is een artistieke impressie gemaakt door een vriend van regisseur Douglas Boswell. Een moodboard heet zoiets in filmjargon.”

Bouckaert onderstreept ook dat het niet de bedoeling was Goossens er als Sean Connery te laten uitzien. “Het is zelfs nog niet uitgemaakt of Carry in de film een baard zal hebben.”

Toch zitten in de tekening al enkele hints verborgen. Zo zal het Gulden Vlies-achtige sieraard wel degelijk een rol spelen in het verhaal, refereert het zwaardgevecht aan de degenkunsten van de oorspronkelijke Zeppos en is de jongeman Benjamin Kurrel, de zoon van Ben uit de tv-serie. Wie de jongedame is, dat houdt Bouckaert voorlopig geheim.(jdr)