Taxichauffeurs boos op MIVB voor Uber-reclame: betoging voor stelplaats in Haren

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: Belga

Brussel -

Een aantal taxichauffeurs heeft donderdagochtend postgevat voor de stelplaats van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB in Haren. Ze protesteren tegen “reclame” die de MIVB zou hebben gemaakt voor hun concurrent Uber. De MIVB-voertuigen kunnen de stelplaats tot nu toe probleemloos verlaten.

Volgens Sam Bouchal, de voorzitter van de Belgische taxifederatie, was rond 6.00 uur een veertigtal taxichauffeurs ter plaatse. De woordvoerster van de MIVB, Françoise Ledune, heeft het over enkele voertuigen.

Volgens de taxichauffeurs werd bij de voorstelling van het jaarverslag van de MIVB, woensdag, reclame gemaakt voor Uber. De woordvoerster ontkent dat. De MIVB-topman sprak volgens haar over het geheel van mobiliteitsoplossingen in Brussel, maar het verhaal zou een eigen leven zijn gaan leiden op sociale media.

“We zijn hier met een duidelijk boodschap: het is verkeerd om te zeggen dat Uber een model van de toekomst is”, aldus Bouchal. Hij voegt toe dat het niet de bedoeling is om de stelplaats te blokkeren, al sluit hij niet uit dat er problemen ontstaan indien nog meer taxichauffeurs opduiken.

De MIVB zegt dat ze een klacht zal indienen als er hinder zou zijn. De politie is ter plaatse.

Door jvh
AANGERADEN
Meest recent