Volg Antwerp Giants en Filou Oostende in hun laatste rechte lijn naar de finals via onze Instagram!

Altijd al eens willen weten hoe topsporters zich voorbereiden op de titel? Wel, donderdag en vrijdag kan u via ons Instagram-account Antwerp Giants en Filou Oostende een hele dag volgen in hun bezigheden op weg naar het kampioenschap. Al hun avonturen zijn te volgen via @sportwereld.be.

Donderdag neemt Antwerp Giants voor een dag onze Instagram-story over. Instagrammers van dienst zijn Hans Vanwijn en Tyler Kalinoski. Zij nemen jullie mee in hun laatste voorbereidingen op de eerste finalewedstrijd van vrijdag in de Lotto Arena. Vrijdag nemen Braian Angola en Jean-Marc Mwema -ex-Antwerp overigens- voor Oostende de Instagram voor hun rekening. Zij nemen jullie mee in hun voorbereiding op de wedstrijddag. Indien u ons nog niet volgt, aarzel dan niet. In uw Instagram zoekt u naar @sportwereld.be. Veel volgplezier!

Vrijdag (20u30) staat in de Lotto Arena de eerste wedstrijd in de titelfinale van de Euromillions Basket League op het programma. Antwerp Giants neemt het daarin op tegen Filou Oostende.

De Giants sloten de reguliere competitie als eerste af en versloegen op weg naar de finale Kangoeroes Mechelen en Basic-Fit Brussels. Oostende, nummer twee in de competitie, zette in de play-offs Okapi Aalstar en Limburg United opzij.

De finale is een heruitgave van die van vorig jaar. Toen haalde de kustploeg het met 3-0 en pakte zo een zevende opeenvolgende titel, de negentiende uit de clubgeschiedenis. Antwerp kan na de jaargang 1999-2000 een tweede keer kampioen worden.

De Giants, waar Roel Moors op de trainersbank zit, wonnen in maart al de Beker van België, na een 76-70 zege in de finale tegen het Oostende van Dario Gjergja.

Wie het eerst drie keer wint, is kampioen. Zondagavond staat het tweede finaleduel in de Versluys Dome in Oostende geprogrammeerd. Als elke ploeg zijn twee thuismatchen wint, valt de beslissing op 15 juni in de Lotto Arena.

Door deba
  • AANGERADEN