Ex-parlementslid in nauwe schoentjes: “Vrouw Van Eyken vroeg of ik huurmoordenaar kende om Marc uit de weg te ruimen”

© Olivier Matthijs

Ex-parlementslid Christian Van Eyken en zijn vrouw Sylvia Boigelot, die beschuldigd worden van moord op haar gewezen partner Marc Dellea, zitten zwaar in de problemen na de getuigenis van hun gewezen voetverzorgster donderdagochtend. “Sylvia heeft mij tijdens een etentje bloedserieus gevraagd of ik iemand kende die – mits betaling – bereid zou zijn om Marc (haar toenmalige partner, nvdr.) uit de weg te ruimen. Of hem tenminste het zwijgen op te leggen.”

yb

Véronique praat haar gewezen klanten zo aan de galg. Sylvia Boigelot, vandaag mevrouw Van Eyken, beweerde destijds dat ze de vraag gesteld had tijdens een vrolijk gesprek over té hechte banden tussen personen. “Niks is minder waar. Zij was in tranen, ze had me net verteld hoe ze door Marc zogezegd mishandeld en zelfs verkracht werd. Ik was zodanig geschokt, dat ik Christian Van Eyken diezelfde avond nog over dat gesprek inlichtte, en hem vroeg of hij Sylvia op andere gedachten kon brengen.”

Dat gesprek vond ongeveer twee jaar voor de moord op Marc Dellea plaats. “Ik heb dat pas na de oproep tot getuigen over de moord op Marc aan de politie gemeld. Ik dacht immers dat het bij woorden zou blijven, niet dat het menens was.”

LEES OOK

Nu in het nieuws