Man die Pairi Daiza beschuldigde van wanpraktijken bij aankoop neushoorns moet zich van rechter excuseren op Facebook

Bron © La Meuse

Foto: BELGA

Een man die het dierenpark Pairi Daiza ervan beschuldigde zijn neushoorns in schimmige omstandigheden aangekocht te hebben op een Zuid-Afrikaanse jachtboerderij, moet zich van de rechter excuseren voor die onjuiste bewering. Dat meldt de krant La Meuse.

Jean-Michel Stasse, voorzitter van de vzw Wolf Eyes die actie voert tegen dierenparken, had een bericht op Facebook geplaatst waarin hij Pairi Daiza-CEO Eric Domb ervan beschuldigde neushoorns te hebben gekocht op de Zuid-Afrikaanse jachtboerderij van zakenman Philippe Vastapane. Domb ontkent dat, en daagde Stasse voor de rechter.

Daar haalt Domb nu alvast zijn gram: in afwachting van een uitspraak ten gronde beval de rechter alvast dat Stasse de berichten offline moest halen, en excuses op zijn Facebook-profiel en dat van zijn vzw zetten. Dat bericht moet (op straffe van een schadevergoeding van 25.000 euro) ook minstens 90 dagen blijven staan. “Ik reik de hand naar Pairi Daiza”, klinkt het bij Stasse. “Ik wil het goedmaken. Ik toon goede wil.”

Beide partijen moeten op 19 juni opnieuw voor de rechter verschijnen.

De excuses van Stasse:

Door jvh
TOP 10 MEEST GELEZEN