R. Kelly pleit onschuldig voor verschillende aanklachten voor zwaar seksueel geweld

Bron © BELGA

Foto: AP

De Amerikaanse R&B-zanger R. Kelly - onder meer bekend van de hit I Believe I Can Fly - heeft donderdag onschuldig gepleit aan een resem nieuwe aanklachten. Die luiden dat hij een tienerfan, die hij ontmoette tijdens zijn proces voor kinderpornografie tien jaar geleden, seksueel misbruikte.

De aanklacht telt 11 beschuldigingen, en vervangt de aanklacht die in februari wasingediend door het veronderstelde slachtoffer dat bekendstaat als ‘JP’. De nieuwe aanklacht voegt vier extra beschuldigingen toe, voor zwaar seksueel geweld tegenover JP, die volgens de aanklagers minderjarig was toen de nu 52-jarige R. Kelly een seksuele relatie begon met haar.

De zanger zou JP in januari 2010 hebben aangerand, terwijl hij haar fysiek mishandelde. Hij zou haar leven in gevaar hebben gebracht en haar met de dood hebben bedreigd. Eerder zeiden aanklagers dat Kelly JP sloeg en verstikte tijdens hun seksuele contacten. De nieuwe aanklachten zouden hem tientallen jaren gevangenisstraf kunnen opleveren.

Nog aanklachten

Tegen de zanger, van wie de wettelijke naam Robert Kelly is, heeft nog verschillende andere aanklachten tegen hem lopen. Die draaien om seksueel misbruiken van drie andere vrouwen, waarvan er twee minderjarig waren op het moment van de feiten.

Rechter Lawrence Flood legde R. Kelly tijdens een korte zitting donderdag geen extra borgsom op, bovenop degene hij al betaalde. Later deze maand moet hij opnieuw voor de rechtbank verschijnen voor de vier verschillende aanklachten.

De zanger werd eind februari voor de rechter gedaagd voor tien beschuldigingen van seksueel misbruik in de periode tussen 1998 en 2010, tegenover JP en de drie andere beweerde slachtoffers. Hij bracht toen drie nachten in de cel door, en kwam dan vrij op borg.

 

bekijk ook

R. Kelly barst in tranen uit tijdens eerste interview sinds beschuldigingen van seksueel misbruik: “Zo ben ik niet!”

 

Door gjs
AANGERADEN