Campenaerts, Lampaert en De Gendt maandag op eerste na-Girocriterium van Borsbeek

Foto: BELGA

Borsbeek -

Er bestaan een tiental Belgische na-Tourcriteriums, maar komende maandag krijgen we in Borsbeek ook een eerste na-Girocriterium. Met Victor Campenaerts en Thomas De Gendt staan er twee Belgen aan de start die vorige week de Giro uit reden. De twee renners van Lotto-Soudal werden tweede en derde in de slottijdrit van Verona.

Ook Yves Lampaert (Deceuninck-Quick Step) verschijnt aan de start, daarmee tekent het volledige podium van het vorige BK Tijdrijden present. Enzo Wouters (Lotto-Soudal) is de vierde profrenner die in de namiddag van Pinkstermaandag rondjes zal rijden in het centrum van Borsbeek. In totaal goed voor 55km.

“We organiseerden al enkele jaren een kermiskoers, maar door wegenwerken konden we geen grote lus voorzien. We hebben dan maar geopteerd om een criterium te organiseren in het centrum. Het is maandag ook kermis in Borsbeek en we hebben er alvast een leuke attractie bij”, zegt organisator Peter Van Hoof.

De voorlopige naam van de wedstrijd heet ‘De 55 van Borsbeek’, maar de organisatie hoopt een traditie te worden en een jaarlijks nagirocriterium te blijven. “We hadden graag nog meer profrenners aan de start gehad, maar hebben pech dat op dezelfde dag de Ronde van Limburg en de Dauphiné plaats vindt. Toch zijn we fier op ons deelnemersveld”, aldus Van Hoof.

Door bvc