Braziliaanse politie verhoort Neymar in verkrachtingszaak

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

De Braziliaanse voetbalvedette Neymar is donderdag door de politie in Rio de Janeiro ruim anderhalf uur ondervraagd. Hij moest er zich verantwoorden voor een video waarin hij zich had verdedigd in de verkrachtingszaak die recent losbarstte.

In de video toont Neymar hoe de vrouw die hem van aanranding beschuldigt, ook na de (vermeende) feiten vriendschappelijke berichten naar hem stuurde via Instagram. Door die boodschappen openbaar te maken, schond Neymar mogelijk de privacy van de vrouw.

Najila Trindade legde klacht neer tegen de Braziliaan omdat hij haar vorige maand in een hotelkamer in Parijs zou hebben aangerand. De zaak komt voor Neymar bovenop zijn enkelblessure die hij deze week opliep waardoor de duurste voetballer ter wereld de Copa America in eigen land mist.

LEES OOK.Vrouw die Neymar beschuldigt van verkrachting, komt naar buiten met verhaal: “Toen ik nee zei omdat hij geen condoom bij had, werd hij agressief”

Er is nu ook een video van Neymar en Trindade uitgelekt. De Braziliaanse vrouw zou stiekem een camera hebben neergezet in de hotelkamer van Neymar. In de video is te zien dat de vrouw Neymar slaat. Volgens de advocaat van Trindade zou de oorspronkelijke video in totaal zeven minuten duren en was het de bedoeling van de vrouw om bewijsmateriaal te verzamelen tegen de Braziliaanse voetballer.

Door Maarten Delvaux
Meer voetbal