Door Dries Van Langenhove gewraakte pagina ‘Schuld en Vrienden’ duikt weer op op sociale media

Schuld en Vrienden, de Twitteraccount die het internetgebruik van leden van de extreemrechtse studentenvereniging Schild en Vrienden opduikelde, is terug. Deze keer als een Facebookpagina van een “onafhankelijke beweging die wil zorgen voor een positieve mentaliteitswijziging bij de Belgische jeugd tot fysiek en mentaal weerbare, sociale burgers.”

De Twitteraccount was van de hand van Sebastiaan Van Severen, een UGent-medewerker. Die schrapte zijn profiel op het sociale medium nadat zijn identiteit was uitgelekt en sympathisanten van Schild en Vrienden hem bedreigingen en scheldpartijen hadden toegestuurd. Het is nog niet duidelijk of hij ook achter de Facebookpagina zit. Die werd pas donderdag aangemaakt.

De pagina zelf zet filmpjes online met de boodschappen #iedereenvanbelang en #everyonematters, gebruikt om racisme aan de kaak te stellen. Die filmpjes zijn betaalde advertenties zodat ze ook in de nieuwsfeeds verschijnen van mensen die de pagina niet volgen, net zoals politieke partijen hun boodschappen verspreidden tijdens de campagne.

Door agy
AANGERADEN
Meest recent