Trump slaat opnieuw hele wereld met verstomming met bizarre tweet: “De maan is een deel van Mars”

Foto: rr

Donald Trump zorgt vrijdagavond voor veel verbijstering en hoongelach op Twitter, nadat de Amerikaanse president een bericht de wereld instuurde waarin hij schrijft dat “de maan deel uitmaakt van Mars”.

Trump stuurde vrijdagavond een tweet de wereld in, waarin hij de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA een gebrek aan ambitie verweet: “Met alle geld dat we eraan besteden, zou NASA het NIET moeten hebben over naar de maan gaan - Dat hebben we 50 jaar geleden al gedaan. Ze zouden zich op de veel grotere dingen die we doen moeten focussen.”

LEES OOK. NASA gooit deuren van Internationaal Ruimtestation open voor toeristen

Waarna de bizarre zinsnede “Waaronder Mars (waarvan de maan deel uitmaakt), Defensie en Wetenschap!’ volgde.

Het is niet duidelijk wat Trump exact bedoelde. Vermoedelijk bedoelt de president niet dat de maan deel uitmaakt van Mars, maar drukte hij zich gewoon ongelukkig uit.

Hoongelach

Dat weerhoudt veel mensen er niet van om hun verbijstering uit te drukken bij de “onzin” die de president uitkraamt. “De maan is geen deel van Mars, maar het staat je vrij om je gevangenisstraf daar te gaan uitzitten”, schrijft iemand. En “Waarom ga jij niet naar de maan van Mars? Neem zeker je familie en regering”, schrijft iemand anders.

“Ik geloof niet dat Trump zo dom is dat hij denkt dat onze maan deel uitmaakt van Mars”, schrijft een derde Twitteraar. “Maar het feit dat hij zo incoherent praat en schrijft baart me zorgen. Hij kan makkelijk verkeerd geïnterpreteerd worden. Beeld je in hoe hij spreekt met andere wereldleiders tijdens onderhandelingen waar tolken bij gebruikt worden. Het is gewoonweg angstaanjagend en gevaarlijk.”

Het is niet de eerste keer dat de Amerikaanse president hoongelach oogst met een bizarre tweet. In mei 2017 verstuurde Trump een bericht waarin stond “Ondanks de negatieve pers covfefe”. Links Amerika lachte zich een breuk, maar een verklaring voor het woord ‘covfefe’ werd nooit gevonden.

bekijk ook

Donald Trump verrast met nieuw opvallend kapsel

Opmerkelijk: Donald Trump laat zich eens positief uit over de media tijdens speech

Speech Trump lijkt wel erg saai: kleine jongen valt in slaap

Door jvh