Dries Van Langenhove kwaad op medestrijder: “Willen jullie dat ik verlies of zo?”

Bron © Twitter

Foto: Twitter - Amra Dorjbayar

Details zijn belangrijk, dat is de les die Dries Van Langenhove zijn Schild & Vrienden-volgelingen wil inpeperen. Uit een gesprek in een interne chatroom uit september dat vrijdag publiek is gemaakt door VRT-journalist Amra Dorjbayar, blijkt hoever Van Langenhove daarin ging.

De extreemrechtse Facebook-groep ‘Make Vlaenderen Great Again’, die gelinkt kan worden aan Schild & Vrienden, hield in september onder de titel ‘MVGA-spelen’ een online populariteitswedstrijd tussen politici van allerlei pluimage. De twee ‘finalisten’ waren Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en Dries Van Langenhove, toen enkel bekend als voorman van Schild & Vrienden. Deelnemers kunnen daarbij hun voorkeur bekendmaken door te kiezen voor verschillende emoticons.

Maar de uitwerking van de bijhorende afbeelding beviel Van Langenhove blijkbaar niet. “Willen jullie bij MVGA dat ik verlies ofzo? Echt commie (communistische, nvdr.) truken: sad react (de treurige emoticon met een traan, nvdr.), lelijkere foto en zelfs kleinere emoticon. En rechts ipv links. Jeez. Echt, ben ik de enige met een beetje inzicht in zo’n dingen?”, klink het. “Moest ik willen dat Tom Van Grieken wint, ik zou hem links zetten (eerst in beeld) een beter foto nemen dan Dries (Tom z’n foto is goed, de mijne is niet zo herkenbaar, want ik gebruik die nergens), ik zou Tom z’n foto groter maken, hem een heart emoticon geven en zijn emoticon groter maken dan die van Dries. Kortom, alles dat je kon doen om Tom Van Grieken een voorsprong te geven, heb je gedaan.”

Waarna zelfs de grootte van de foto’s en de bijhorende icoontjes diepgravend geanalyseerd worden: “Middelste lijn is exact het midden, dus het is overduidelijk dat TVG veel meer plaats krijgt, ik lijk wel aan de kant geduwd. Die streep over TVG heb ik ook over mijn gezicht geplaatst. Zijn foto is dus 2 keer groter dan de mijne.”

En als de maker van de afbeelding ietwat sarcastisch laat weten dat het slechts om een internetwedstrijdje gaat , valt dat niet goed bij Van Langenhove. “Gaan we memes even afdoen als iets onbelangrijks ofzo? Zonder memes bestond S&V niet. Of boeit S&V ook niks? Elk detail is belangrijk.”

Voor de geïnteresseerden: Van Grieken haalde het inderdaad met 518 stemmen, Van Langenhove strandde op 323 fans.

Dries Van Langenhove kwaad op medestrijder: “Willen jullie dat ik verlies of zo?”
Foto: Facebook - Make Vlaenderen Great Again

bekijk ook

Kiesbureau even ontruimd voor Dries Van Langenhove

Van Langenhove: “Stop linkse taal in ons klaslokaal”

Dries Van Langenhove getrakteerd op boegeroep tijdens klimaatprotest in Brussel

Door jvh
AANGERADEN