Tiende seizoen van ‘Met vier in bed’ start met Vlaanderens bekendste clown Papa Chico

Pierre Hauters en zijn vrouw Linda Foto: Met Vier In Bed

Er worden vanaf maandag weer volop bedjes uitgedeeld in ‘Met vier in bed’ op VTM. Het B&B-programma start meteen met een weerzien met Vlaanderens bekendste clown Papa Chico. Want zonder rode neus en clownspak gaat hij als Pierre Hauters (65) door het leven en baat hij samen met zijn vrouw Linda ‘Ikejime Chez Pierrot’ uit.

Vierhonderd B&B’s zijn er al gekeurd in Met vier in bed, en vanaf maandag voegt het tiende seizoen daar nog eens 28 nieuwe logeeradressen in Vlaanderen, Portugal en Spanje aan toe. Beginnen doen ze met B&B Ikejime Chez Pierrot, in het West-Vlaamse Lissewege, waar Pierre Hauters en zijn vrouw Linda aan het roer staan. Wie als kind naar Schuif af en De kinderclub keek, herkent hen als clown Papa Chico en zijn assistente Vitamientje.

“Veertien maanden geleden zijn we met de B&B begonnen. We hebben zeer lang een restaurant gehad, maar door het vele nachtwerk viel dat niet meer te combineren met Papa Chico”, zegt Pierre. “Een B&B uitbaten is minder vermoeiend en valt meer mee qua werk. Daar begroet je de mensen en begeleid je hen naar hun kamer. Je moet de kamers poetsen, maar daarna voorzie je enkel nog het ontbijt.”

Entertainment

Tiende seizoen van ‘Met vier in bed’ start met Vlaanderens bekendste clown Papa Chico
Pierre Hauters als Papa Chico. Foto: Photo News

In de B&B mag een snuifje Papa Chico niet ontbreken. Zoals foto’s met internationale goochelgrootheden als David Copperfield en Siegfried & Roy. En poppen die ze gebruikt hebben in de programma’s van VTM. “Ze hebben me gevraagd om een show te geven als Papa Chico, dus je zal me ook wel in kostuum zien rondlopen. Sowieso ben ik wel de komische figuur van deze week, die voor heel wat entertainment zorgt.” (lacht)

“De mensen die langsgeweest zijn, vonden het alvast geweldig. We hebben er hen heel erg bij betrokken, veel plezier gemaakt en ze hebben met veel verbazing toegekeken. We zijn blij dat we hebben meegedaan.”

Intussen gaat Pierre al 33 jaar door het leven als Papa Chico en hij wordt daar nog steeds op aangesproken. Zes maanden per jaar treedt hij nog op. “Ik trek ook zes weken naar Thailand en Spanje. Dan neemt Chico Junior hier de honneurs waar. Hij is een van de twee kinderen die ook gebeten is door clown zijn en goocheltrucs.”

Casa Chico

Dit voorjaar waren Pierre en Linda ook even te zien in het Vier-programma Huizenjagers, toen ze op zoek waren naar een pand om een tweede B&B te starten. Daarin vonden ze niet wat ze zochten, maar even later kwam wel een telefoontje van een makelaar. “Op 1 juli openen we onze tweede B&B in het centrum van Blankenberge. Die zal Casa Chico heten, een B&B met een groot showgehalte. Zo zullen we onze klanten verrassen met goocheltrucs aan de ontbijttafel en zullen er planten in de ruimte staan die ze kunnen zien groeien.”

En er zal Papa Chico-worst zijn, want dat bestaat nu nog steeds. “Elk jaar worden er nog twee miljoen verkocht in België”, zegt Pierre. “En wij zullen ze in onze nieuwe B&B ook bij het ontbijt serveren, dat vonden we wel passen bij Casa Chico.”

‘Met vier in bed’, VTM, maandag om 21.10 uur

Door Eva De Poorter
Meest recent