Dit N+ artikel is exclusief voor jou als abonnee.

Abonnee worden? Kies je leesformule

08/06/2019 - Beveren-Waas
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Kantoorhouder Dany Dasseleer, vennoot Kris Poelaert en medewerker Maxime Vanholder heropenden deze week de deuren van hun gloednieuwe kantoor. emd

Enige bankkantoor in gemeente heropent de deuren na plofkraak

geld afhalen kan opnieuw in Bever

Bever

-

De inwoners van Bever juichen. Ze hebben opnieuw een bankfiliaal met geldautomaat. Het enige kantoor was anderhalf jaar gesloten nadat het slachtoffer werd van een plofkraak. “We zijn heel blij om terug te zijn”, zegt Dany Dasseleer.

Het was in de nacht van 30 op 31 oktober 2017 om 4.10 uur dat bewoners van het landelijke en anders rustige Bever brutaal uit hun slaap werden gewekt door een plofkraak op de geldautomaat van het filiaal van Record Bank op de hoek van de Plaats met Kerkhove. Nadien probeerden ze ook nog in te breken. De daders dropen uiteindelijk af zonder buit, maar de ravage aan het kantoor was enorm.

Deze week, anderhalf jaar na de plofkraak, heropenden filiaalhouder Dany Dasseleer en vennoot Kris Poelaert (de burgemeester van Herne) opnieuw de deuren. “Een soortgelijke plofkraak in ons land was al geleden sinds 2015, dus het was toch schrikken dat het hier in Bever kon gebeuren. We bleken uiteindelijk de eerste in een hele rij daaropvolgende plofkraken. Dat waren vermoedelijk andere daders, aangezien die vooral in de grensstreek met Nederland gebeurden. Verder hebben we daar niets meer over vernomen”, blikt Dasseleer terug.

Inwoners blij

Ook de inwoners zijn tevreden dat er opnieuw een bankkantoor met geldautomaat is. “Het is hier dan ook snel gegaan op twee jaar tijd, van vier bankkantoren naar één. In Sint-Pieters-Kapelle is er ook geen geldautomaat en verder rijden voor wat cash geld vinden velen toch een grote stap. We kregen dan ook heel veel positieve reacties”, gaat Dasseleer verder.

Dany Dasseleer Filiaalhouder “Iedereen is blij dat we heropenen. We zijn dan ook het enige kantoor met geldautomaat in Bever.”

“In de periode van de plofkraak werd ook net bekendgemaakt dat Record Bank zou opgaan in ING en dat er daarmee ook kantoren zouden sluiten, zoals in Deux-Acres is gebeurd. We zijn dan ook heel blij dat we terug zijn als ING en het kunnen combineren met ons filiaal in Tollembeek.”

Make-over

Het kantoor heeft onmiddellijk een make-over gekregen. “Door de plofkraak was een groot deel van het plafond weggeblazen. Er moesten sowieso al verbouwingen gebeuren, dus hebben we van de nood een deugd gemaakt en het grondig gedaan. Zowel de buiten- als binnenkant is nu volledig opgefrist. Waar vroeger nog een loket was met kogelvrij glas is het nu meer open met bureaus.”

Om het nieuwe kantoor te ontdekken en de heropening te vieren, is iedereen vrijdag 14 juni van 17 tot 19 uur welkom tijdens een welkomstdrink. Het filiaal in Bever is elke maandag-, woensdag- en donderdagnamiddag open.