Tim Merlier wordt ploegmaat van Mathieu van der Poel bij Corendon-Circus (op de weg)

Foto: BELGA

Tim Merlier zal voortaan te zien zijn in de rood-witte kleuren van Corendon-Circus. De Oost-Vlaming verlaat Pauwels Sauzen - Vastgoedservice Continental Team en wordt ploegmaat van Mathieu van der Poel. Op de weg, althans.

“Merlier - vooral bekend uit het veldrijden - kan ook op de weg uitstekend uit de voeten”, klinkt het bij de Nederlandse formatie. “Dat bewees hij vorig jaar met dubbele ritwinst in de Ronde van Denemarken. Het veldritseizoen zal Merlier afwerken binnen een andere entiteit en dus niet voor Corendon-Circus.”

“Ik ben uiteraard erg tevreden dat ik de komende maanden aan de slag kan bij een prestigieus team als Corendon-Circus”, zegt Merlier op de website van het team. “De voorbije weken moest ik mij door omstandigheden beperken tot wedstrijden in het kermiscircuit. De opluchting is groot dat ik nu opnieuw kan meespelen op UCI-niveau.”

“Anderzijds krijg ik nu ook de ideale kans om mij degelijk voor te bereiden op aankomend veldritseizoen. Het wordt een belangrijke winter, zeker na mijn kwakkelseizoen vorig jaar. Ik wil opnieuw de aansluiting maken bij de renners net achter Van der Poel en Van Aert.”

Franse stagiaire

Corendon-Circus maakte ook bekend dat de Fransman Antoine Benoist (19) als stagiair begint vanaf 1 augustus. Hij zal zowel op de weg als in het veld, als Frans beloftekampioen, te zien zijn. “De bronzen WK-medaillewinnaar van Bogense wordt vanaf 2020 neoprof en hij tekent een contract tot eind 2021”, klinkt het.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN