Kirsten Flipkens wint eerste duel op gras, ook Alison Van Uytvanck stoot door in Rosmalen

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Kirsten Flipkens (WTA 69) en Alison Van Uytvanck (WTA 55) hebben dinsdag op het WTA-toernooi van Rosmalen (gras/250.000 dollar) hun eerste wedstrijd op gras dit seizoen gewonnen.

Kirsten Flipkens haalde het na één uur en 34 minuten tennis in drie sets (6-3, 3-6 en 6-1) van de Servische Aleksandra Krunic (WTA 66). De wedstrijd was een heruitgave van de finale van vorig jaar in Rosmalen, toen won Krunic in drie sets. In de tweede ronde wacht voor de Kempense een confrontatie met de Oekraïense Lesia Tsurenko (WTA 32). Zij versloeg in haar eerste duel in Nederland de Tsjechische Kristyna Pliskova (WTA 113) in twee sets (6-4 en 6-4).

Alison Van Uytvanck heeft zich ten koste van de Chinese Yafan Wang (WTA 57) geplaatst voor de tweede ronde. Van Uytvanck haalde het na twee uur en drie minuten in twee sets (7-6 (7/4) en 6-3) en in de tweede ronde treft het negende reekshoofd de Kazachse kwalificatiespeelster Elena Rybakina (WTA 134). Zij versloeg in haar eerste duel de Amerikaanse qualifier Varvara Lepchenko (WTA 127) in twee korte sets (6-1 en 6-2).

Naast Flipkens en Van Uytvanck komen nog drie Belgische vrouwen in actie in Rosmalen. Ook Greet Minnen (WTA 139) plaatste zich al voor de tweede ronde. Minnen won maandag in twee sets (7-5 en 6-4) van de Duitse Mona Barthel (WTA 88). In de tweede ronde woensdag treft ze de Russische Margarita Gasparyan (WTA 63). Derde reekshoofd Elise Mertens (WTA 21) krijgt in de eerste ronde de Russische Ekaterina Alexandrova (WTA 52) tegenover zich. En qualifier Ysaline Bonaventure (WTA 120) komt de baan op tegen de Franse ‘lucky loser’ Fiona Ferro (WTA 95).

Bij de mannen staat met David Goffin (ATP 33) slechts één Belg op de hoofdtabel. De Luikenaar treft later dinsdag tijdens de eerste ronde van het ATP-toernooi in Rosmalen (gras/635.750 euro) de Spaanse qualifier Alejandro Davidovich Fokina (ATP 129).

  • AANGERADEN