David Goffin neemt uitstekende start op het gras van Rosmalen

Foto: Photo News

David Goffin (ATP-33) heeft zijn nederlaag tegen Rafael Nadal op Roland Garros en de overstap van gravel naar gras uitstekend verteerd. Onze 28-jarige landgenoot versloeg in zijn eerste match op de Libema Open in het Nederlandse Rosmalen de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina (ATP-129) in twee korte sets: 6-0 en 6-2.

LEES OOK. Kirsten Flipkens wint eerste duel op gras, ook Alison Van Uytvanck stoot door in Rosmalen

David Goffin was na zijn uitschakeling in de derde ronde van Roland Garros tegen Rafael Nadal weggezakt naar de 33e plaats op de wereldranglijst, zijn laagste ranking sinds september 2014 (lees meer). Het goede nieuws: Goffin heeft op gras amper punten te verdedigen en kan de komende weken tot en met Wimbledon opnieuw naar boven kijken.

De eerste horde richting top-twintig was dinsdag in Rosmalen Alejandro Davidovich Fokina. Amper twintig jaar maar sterk bezig in zijn debuutjaar en winnaar van Wimbledon bij de junioren in 2017. Goffin maakte echter weinig woorden vuil aan de piepjonge Spanjaard. Hij gaf de nummer 129 op de wereldranglijst in set 1 een droge 6-0 in amper 19 minuten om de oren.

In de tweede set was Goffin een beetje milder en gunde hij Fokina twee games. Typerend was het laatste game waarin de Spanjaard op zijn eigen opslag uitliep tot 40-0, maar nadien geen enkel punt meer kon maken. De eerste matchbal was de goede voor een gretige Goffin. In de tweede ronde wacht de Australiër Matthew Ebden of de Fransman Pierre-Hugues Herbert.

Door Maarten Delvaux
  • Meest recent