Timmy Simons wordt geen assistent-trainer bij Club Brugge en sprak met Lommel

Foto: Simon Mouton

Timmy Simons (42) zal niet langer actief zijn als assistent-trainer bij Club Brugge. Dat vertelde de oud-kapitein van blauw-zwart dinsdagavond op VTM, waar hij als analist te gast was voor de wedstrijd van de Rode Duivels.

Simons kondigde eerder deze week op sociale media aan dat hij binnenkort groot nieuws heeft. Op VTM weigerde hij daar verder op in te gaan. “Geduld is een mooie deugd. Morgen (woensdag, nvdr) zal ik communiceren. Ik kan wel al zeggen dat ik geen assistent zal worden van Philippe Clement bij Club Brugge.” De ex-international was deze week alvast op Lommel voor een gesprek over een functie bij zijn ex-club, al was dat eerder verkennend. Of Simongs toch nog bij Club Brugge blijft, liet hij in het midden. Bij Club lieten ze op 1 juni al weten dat er nog steeds gesprekken lopen met Simons omtrent een nieuwe functie.

Simons werd na zijn spelerscarrière als T3 van hoofdtrainer Ivan Leko aan boord gehouden in Jan Breydel. In die functie werd hij erg gewaardeerd binnen de spelersgroep als staf.

In blauw-zwarte loondienst speelde Simons in totaal tien seizoenen en bijna 500 wedstrijden. Hij werd er als speler vier keer kampioen en won ook twee keer de beker.

Door Wim Conings
  • Meer voetbal