Regi wordt ‘Grillmaster’: “Voor zwart vanbuiten en salmonella vanbinnen pas ik”

Foto: vier

Dj Rexi Penxten (43) komt de wedstrijd Grillmasters niet zomaar binnengewandeld: het thema is vandaag Zuid-Afrika, een tweede thuis voor Penxten.

Al jaren heeft Regi Penxten een optrekje in de Western Cape provincie, waar hij twee maanden per jaar overwinterde. Tijdens de zomermaanden heeft hij het razend druk met de muziekfestivals, in de winter is het kalmer en trok hij zuidwaarts. Nu zijn dochters Ellie Martha en Renée groter worden en naar school moeten, verblijven Regi en Elke er nog maar een aantal weken per jaar.

Voor het programma Grillmasters heeft Regi zijn beste Zuid-Afrikaanse vriend meegebracht: Niels William. De oprichter van K3 woonde zeven jaar in Zuid-Afrika en opende vorig jaar een derde kunstgalerie in Sint-Martens-Latem. Ook een bevriende collega komt mee: dj Lester Williams.

Penxten noemt zichzelf een specialist van de braai, het Zuid-Afrikaanse woord voor barbecue: “Ik braai me te pletter, ik grill quasi elke dag”. Hij heeft daarbij maar één regel voor de barbecue: “Not done voor mij is zwart vanbuiten en salmonella vanbinnen.”

Grillmasters, Vier, 20.30 uur

Door tdl
Meest recent