Dit N+ artikel is exclusief voor jou als abonnee.

Abonnee worden? Kies je leesformule

12/06/2019 - Film & DVD
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Aline (24) wil naar Cannes met kortfilm: “Nog drie weken om budget rond te krijgen”

Op 1 juli start de beloftevolle regisseur Aline Boyen (24) met de opnames van French kissing tooth fairy, haar kortfilm rond sexting met onder anderen Johan Terryn. Boyen moet eerst nog wel een paar duizend euro zien te vinden.

In 2017 waren kenners behoorlijk onder de indruk van Hotel mama, de kortfilm waarmee Aline Boyen afstudeerde aan de RITCS School of Arts. Marijke Pinoy en Anemone Valcke schitterden in een verhaal over een excentrieke moeder die haar dochter na lange tijd ging opzoeken. De kortfilm werd bekroond met een Humo Award op het Internationaal Kortfilmfestival in Leuven. Vandaag zit Boyen in de laatste rechte lijn naar haar nieuwe kortfilm French kissing tooth fairy (FKTF), waarmee ze een waarheidsgetrouwe inkijk wil geven in het leven van pubers. Er wordt op amper zes dagen gedraaid, maar ook een kortfilm kost geld. Om de acteurs – die de helft van hun loon afstaan – te slapen te leggen in een jeugdhotel en het transport te betalen, is zo’n vijfduizend euro nodig. Een crowdfunding leverde al veertig procent van dat bedrag op: “Het zou natuurlijk fijn zijn om nog meer op te halen”, zegt Aline Boyen. “Dan kan je meer geld steken in een mooie affiche en zo. En onvoorziene kosten zijn er altijd.”

De kortfilm moet in oktober klaar zijn. Boyen mikt op een première in Berlijn of Cannes, “maar dat is hoog mikken”. “En natuurlijk doen we eerst een intieme première voor de geldschieters. In Hasselt, waar we alles opnemen. Het scenario is écht goed, de acteurs ook, net als mijn ploeg. Eigenlijk hangt het nu van mij af, dat geeft best veel druk.” (tdl)

Regisseur Aline Boyen. hbvl

De crowdfunding is terug te vinden op https://nl.ulule.com/fktf-french-kissing-tooth-fairy/