VIDEO. Christophe Peeters als vader en minnaar van Edith Piaf

Gent - Gewezen Open VLD-schepen Christophe Peeters lichtte dinsdagavond in zaal Scala in Sint-Amandsberg een tipje van de sluier van zijn acteerprestaties. Zoals De Gentenaar eerder al meldde speelt Christophe Peeters niet minder dan drie bijrollen in het stuk Edith & Simone. Dat stuk gaat over het leven van de Franse zangeres Edith Piaf. Theaterplatform Scala bracht het stuk eerder al in 2014 en 2015, maar brengt nu nog 7 voorstellingen, met een compleet nieuwe cast.

Edith & Simone vertelt het verhaal van Edith Piaff vanuit het oogpunt van haar stiefzus Simone Bertault, zelf ook een voortreffelijke zangeres, maar ze bleef altijd in de schaduw van haar zus. Precies omdat het stuk verteld wordt vanuit het standpunt van die stiefzus, is het stuk niet zomaar een ode vol lof voor Piaf, maar worden ook haar slechte karaktertrekken in het daglicht gesteld.

Gewezen schepen Christophe Peeters, die tijdens zijn studentenjaren ook al mee acteerde in de studentenrevues van de burgerlijk ingenieurs, speelt drie 'bijrollen' in het stuk: die van vader van de jonge Edith, die van Charles Aznavour (nee, ik moet niet zingen!, geeft de gewezen schepen geruststellend mee) en die van Raymon Asso (videofragment), één van de minnaars van Edith Piaff en daarbovenop ook nog haar leverancier van songs. Asso bracht Piaff ook bij hoe ze zich op het podium moest gedragen en deed er alles aan om haar imago op te poetsen. 

Edith&Simone, van Ronny Verheyen, in een regie van Johan Van Hoorde en Mathieu Van den Branden. Van donderdag 18 tot en met zondag 22 juli, en van vrijdag 26 tot en met zondag 28 juli in zaal Scala. Tickets via 09-228.87.20 en www.scalaplatform.be

Een eerder artikel over de theaterambities van gewezen schepen Christophe Peeters kan u hier nog eens herlezen.

 

Door Rudy Tollenaere
AANGERADEN
Meest recent