Hij is amper 8 jaar, maar de zoon van Cristiano Ronaldo heeft al zijn eigen roepnaam én een club die hem wil kopen

Toen Cristiano Ronaldo van Madrid naar Turijn verhuisde, moest zijn gezin uiteraard mee de oversteek maken. Cristiano Junior is een fervente voetballer en ging spelen voor de U9 van Juventus. Met veel succes, zo blijkt.

Vincent Van Genechten

In zijn eerste seizoen in de rangen van de Oude Dame was ‘Cristianinho’, zoals zijn roepnaam luidt, goed voor 56 doelpunten en 26 assists in 36 wedstrijden. Hij scoorde onder andere vier keer bij zijn debuut, wat zijn vader niet lukte, en zeven keer in een 25-0-overwinning op een toernooi in Madeira, de geboorteplaats van Ronaldo.

Junior maakt dus naam en faam, en dat heeft de 8-jarige Portugees een aanbieding opgeleverd. Sporting Lissabon, de jeugdclub van Ronaldo, wil ‘Cristianinho’ volgens verschillende Italiaanse bronnen graag terug naar Portugal halen. Er zou reeds contact gemaakt zijn met Dolores Aveiro, de grootmoeder van Junior, in de hoop om hem in huis te kunnen halen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ronaldo zelf speelde vanaf zijn twaalfde voor Sporting Lissabon en kwam dertig keer uit voor de eerste ploeg van de Portugese topclub. In 2003 trok hij voor 19 miljoen euro naar Manchester United.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten