Opvallend kiekje: Leopold Lippens ontmoet … Donald Trump

Foto: rr

Knokke-Heist -

Graaf Leopold Lippens zal zich zijn trip naar Ierland nog lang herinneren. De burgemeester van Knokke heeft er namelijk een unieke ontmoeting opzitten met niemand minder dan Donald Trump. Het leverde een al even uniek beeld op van de twee heren.

Allebei aan de macht, de ene al veertig jaar als burgervader van onze meest flamboyante kuststad, de andere als ’s werelds machtigste president. Dat het een bijzondere ontmoeting is, valt niet te ontkennen. Veel wou burgemeester Leopold Lippens echter niet kwijt over zijn tête-à-tête met Donald Trump. “We hebben even gepraat, over golf”, zegt hij. “We waren in hetzelfde hotel en kwamen elkaar daar toevallig tegen. De ontmoeting was dus niet gepland.”

LEES OOK. Leopold Lippens, de man die Knokke-Heist al veertig jaar regeert als een vrijstaat

Net zoals de Amerikaanse president, komt Lippens zo nu en dan in de media na een controversiële uitspraak. Onder meer zijn uithaal naar “frigoboxtoeristen” deed de gemoederen hoog oplopen. Het weerhoudt hem er niet van zijn Knokke succesvol te regeren: het is van voor 1994 geleden dat hij nog een coalitiepartner nodig had.

bekijk ook

Donald Trump verrast met nieuw opvallend kapsel

Kranige veteraan (93) doet Melania Trump blozen met ondeugende opmerking

Koningin Elizabeth uit subtiele kritiek op beleid van Donald Trump bij officieel staatsbanket

Door jve, sir, evdg
AANGERADEN
Meest recent