‘The voice’-winnaar Ibe verkoopt AB Club meteen uit

Ibe mag zich opmaken voor een tweede soloconcert in de AB Club. Foto: The Voice van Vlaanderen

Een kwartier. Meer tijd had ‘The voice’-winnaar Ibe (17) niet nodig om zijn eerste show in de AB Club uit te verkopen. De concertzaal kondigt meteen een tweede optreden aan, en ook daarvoor zijn de meeste tickets al de deur uit.

Sinds zijn overwinning in The voice van Vlaanderen rijgt Ibe Wuyts de successen aaneen. Een platencontract. Een eerste single Table of fools die het op Studio Brussel tot ‘catch of the day’ schopte. Zijn debuut op Rock Werchter. En eind dit jaar, op 28 november, een eerste soloconcert in de AB Club, de kleine zaal van de Ancienne Belgique in Brussel. De interesse voor die show was enorm: na vijftien minuten mocht de AB al het bordje ‘uitverkocht’ ophangen. En dat maakt Ibe dolgelukkig. “Voor mij is de AB toch een beetje dé muziektempel van België”, zegt hij. “Ik ben erg dankbaar dat ik er een eigen show mag geven.”

Er werd meteen een tweede optreden aangekondigd. Een matineeconcert op 28 november, enkele uren voor de andere show. Op één dag speelt Ibe dus voor 560 fans. Dat doet dromen van de grote zaal, maar zover komt het nog niet. “Voorlopig is die nog te groot voor mij”, zegt Ibe. “Maar mocht het er ooit van komen, zou dat natuurlijk heel mooi zijn.”

Ook voor het tweede concert vliegen de tickets de deur uit. De laatste kaartjes zijn te koop via www.abconcerts.be.

Door dvg, hg
TOP 10 MEEST GELEZEN