‘Love island’ zit erop voor Noah: “Toen Miles binnenkwam, dacht ik: ik ga naar huis”

Foto: VIER

Het avontuur op‘Love island’ zit erop voor de 22-jarige Noah. De ‘recoupling’ heeft hem de das omgedaan. De Nederlander keert nu terug naar huis zonder lief, zonder 25.000 euro, maar wel met vriendschappen voor het leven. “Ik mis de villa. Martin en Matthy zijn echt mijn ‘bros’ geworden.”

“Ik heb er vrede mee.” Met die woorden nam Noah afscheid van Love island. Chey had als laatste de keuze bij de recoupling: Stenn of Noah. Het werd Stenn, met wie ze al een hele tijd een koppel vormt. “Jammer dat ik weg moest”, zegt Noah. “Ik mis de villa en kreeg positieve reacties van de mensen daar. Dat ze me missen en me het liefst terug zouden zien.”

Noah is maandag vertrokken en vloog dinsdag terug naar Brussel. “Ik wist nog niet hoe druk het programma bekeken werd. Maar de stewardessen herkenden me en ik kreeg meteen een plek met meer beenruimte op het vliegtuig. (lacht) Aan die bekendheid moet ik even wennen.”

Herexamens

Sinds het vertrek van Kaat was Noah single op Love island. En dat bemoeilijkte zijn kansen op een verlengd verblijf, wist hij. “Ik hoopte dat er een nieuw meisje zou binnenkomen. Maar in de plaats kwam Miles. Toen hij binnenkwam, dacht ik: Nu ga ik naar huis. De enige kans die ik bij de recoupling nog had, was als Rowéna voor Stenn zou kiezen. Ik sprak haar nog, ik zei dat ze haar hart moest volgen. Iedereen zag dat het klikte tussen haar en Stenn. Maar dan kiest ze voor Miles, de makkelijke en veilige weg. En ik wist dat Chey voor Stenn zou kiezen. Ik had me er dus wel op voorbereid.”

‘Love island’ zit erop voor Noah: “Toen Miles binnenkwam, dacht ik: ik ga naar huis”
Noah vormde een koppel met Kaat, tot die vorige week moest vertrekken. Foto: VIER

Noah komt zonder relatie thuis, maar wel met vriendschappen. “Martin en Matthy waren vanaf het begin echt wel mijn bros”, zegt hij. “Later kwam daar ook Denzel bij. Met hen kon ik creatief bezig zijn. Of met Martin en Chey imiteerde ik dieren. Op een gegeven moment gleed ik als een rups over de vloer. Dan komt het kind in me naar boven. (lacht) En ’s nachts in bed werd er vaak gegiecheld of een kussengevecht gestart. Soms leek het wel een kinderkamp.”

Nu gaat hij zijn oude leventje weer oppikken. Te beginnen met zijn managementstudies. “Ik ben net op tijd terug voor mijn herexamens, dus misschien ga ik die nog meedoen. Maar eerst ga ik misschien nog met vakantie om bij te komen. Ik ga het programma zeker nog volgen, want ik ben benieuwd hoe verdergaat.”

Als Noah donderdag kijkt, dan ziet hij meteen twee nieuwe bewoonsters aanmeren. Kyara is een 20-jarige Antwerpse havenarbeidster, Teddie is ook twintig en komt uit het Nederlandse Venlo.

‘Love island’ zit erop voor Noah: “Toen Miles binnenkwam, dacht ik: ik ga naar huis”
Teddie is een twintigjarige Nederlandse die zich vanaf donderdag bij de villabewoners voegt. Foto: VIER
‘Love island’ zit erop voor Noah: “Toen Miles binnenkwam, dacht ik: ik ga naar huis”
Kyara is een twintigjarige havenarbeidster uit Antwerpen, die de liefde zoekt op ‘Love island’. Foto: VIER

Love island, VIER, 21.30 uur

Door Eva De Poorter