Dit N+ artikel is exclusief voor jou als abonnee.

Abonnee worden? Kies je leesformule

13/06/2019 - Binnenland
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Archiefbeeld. Getty Images

Vader slaat 8-jarige zoon nadat hij in bed had geplast

Kortrijk

-

Een man uit Kortrijk wordt ervan verdacht zijn 8-jarige zoon te hebben geslagen. De man bekent de feiten.

Bjorn C. (29) sloeg op 11 mei 2018 in zijn woning in Kortrijk zijn 8-jarige zoon omdat hij de jongen verweet opzettelijk in bed te hebben geplast. Uit audiovisueel verhoor met de jongen, blijkt dat de feiten niet eenmalig zouden zijn.

De zelfstandige schilder bekent de feiten, maar volgens zijn advocaat moeten ze in hun context geplaatst worden. “De twee minderjarige zonen van de man verblijven in De Witte Berken, naar aanleiding van een relatiebreuk en problemen met hun ouders”, aldus de advocaat. In het weekend verblijven ze afwisselend bij de moeder en de vader.

“Sinds zijn verblijf in De Witte Berken is het gedrag van de oudste zoon onhandelbaar geworden. Uit verslagen van de jeugdrechtbank blijkt dat hun moeder de zonen opzet tegen hun vader”, aldus de advocaat.

Op het moment van de feiten gooit de jongen met eten, de 8-jarige wordt door zijn vader naar boven gestuurd en plast vervolgens het bed van zijn vader en dat van zijn broer onder. Toen mijn cliënt dat hoorde, verloor hij zijn zelfbeheersing. Hij heeft niet geschopt, maar wel op de rug van de jongen geslagen.”

Uitlokking?

De moeder van de jongens is hen komen halen na een telefoontje van de vader. De man riskeert 8 maanden gevangenisstraf met probatieuitstel en 208 euro boete.

Volgens de advocaat van de vader is er sprake van uitlokking. Hij vraagt opschorting van straf, gekoppeld aan voorwaarden, waarna de vader zelf ook zijn spijt uitdrukte op de rechtbank. “Hun moeder zet hen tegen mij op”, aldus Bjorn C.. Vonnis op 18 september. (kvo)