Gestolen Cooper belandt tegen gevel, twee jongemannen opgepakt

Beveren-Waas / Beveren -

Een witte Mini Cooper is gisteren na een achtervolging door de politie in Beveren tegen een gevel gecrasht. De woning werd onbewoonbaar verklaard.

De politie had de achtervolging op de wagen ingezet in het Pareinpark, even verderop, maar op de hoek van de IJzerstraat met de Grote Baan belandde de wagen tegen de gevel van een woning. Zo’n 500 meter verder was de achtervolging dus al afgelopen. Na de crash sprongen de twee inzittenden uit de wagen en liepen beiden een andere richting uit. De agenten konden beide jongeren echter al snel bij de lurven vatten en arresteren. “Jongeman werd gekneveld na crash en achtervolging te voet”, vertelt een getuige.

De betrokken wagen bleek twee dagen geleden gestolen te zijn en stond geseind. De bewoners van het zwaar beschadigde huis waren erg aangeslagen. “Ik kom net thuis van mijn werk”, vertelt de jongeman. “Mijn vriendin was alleen thuis toen het ongeval gebeurde, maar ze is ongedeerd. Binnen valt de schade al bij al mee, maar de gevel is helemaal gescheurd en instabiel. De brandweer heeft het huis onbewoonbaar verklaard, dus we zullen al zeker voor vannacht een andere slaapplaats moeten zoeken”, zucht de man.

De woning op de hoek van de IJzerstraat is de voorbije jaren nog twee keer aangereden. Recent heeft de gemeente de woning opgekocht met het oog om ze achteraf te slopen.

Door bfs
Laad meer berichten...