Amanda Knox voor het eerst terug naar Italië sinds vrijspraak moord, en dat kondigt ze aan met bizar beeld

Amanda Knox keert voor het eerst sinds ze veroordeeld en vervolgens vrijgesproken werd van moord terug naar Italië, het land waar ze vier jaar in de cel zat. De omstreden “femme fatale” kondigde haar reis zelf aan met een bizar beeld op Instagram.

De 21-jarige Britse Meredith Kercher werd in november 2007 dood aangetroffen in een plas bloed in het appartement dat ze met Amanda Knox deelde in Perugia. Na acht jaar van procedures werden Knox en haar Italiaanse vriend Raffaele Sollecito in 2015 definitief vrijgesproken door het Italiaanse gerecht. De Ivoriaan Rudy Guédé, van wie DNA gevonden werd op het lichaam van het slachtoffer, werd tot zestien jaar cel veroordeeld voor betrokkenheid bij de doodslag.

Nu, nog eens vier jaar later, keert Knox voor het eerst terug naar Italië. Dat kondigde ze zelf aan via Instagram. De omstreden “seksgekke femme fatale” – zo werd ze vaak genoemd in Italiaanse media – zal er een conferentie bijwonen over fouten van justitie en ook zelf spreken over hoe “haar proces door de media werd gevoerd”.

Bizarre foto

In een post op Instagram geeft Knox mee dat ze best wel zenuwachtig is voor haar reis. Al doet ze dat wel op bizarre wijze: de intussen 31-jarige vrouw hangt aan een klif genaamd Rattlesnake Ledge, in haar thuisplaats Washington, en doet alsof ze die nog net met haar vingernagels kan vasthouden. “Beeld je in dat ik een kitten ben”, schrijft ze erbij.

Het is niet de eerste keer dat Knox opvalt op sociale media. In februari plaatste ze een bericht op Instagram waarin ze de draak stak met haar gevangenistijd.

LEES OOK. Amanda Knox lacht met vier jaar die ze in gevangenis doorbracht voor moord: “Vier uur is beter”

Bekijk hieronder de Instagram post.

Door evdg