Canvas gaat succesreeks ‘Chernobyl’ uitzenden… in 2020

Canvas heeft de uitzendrechten verworven van de succesreeks van dit moment, ‘Chernobyl’. De vijfdelige HBO-reeks wordt vanaf april 2020 uitgezonden.

LEES OOK. Je kent hun namen niet, maar 33 jaar geleden hebben deze drie mannen miljoenen mensenlevens gered (+)

De minireeks Chernobyl, de historische fictiereeks over de beruchte kernramp in Tsjernobyl in 1986, is de hit van het moment. De succesreeks haalt met een score van 9.7 op 10 op de toonaangevende site Imdb de hoogste waardering ooit.

Chernobyl is in ons land momenteel enkel te zien via Telenet Play - het is namelijk een HBO-serie. Andere nieuwsgierigen zullen nog even moeten wachten: de zender Canvas heeft de rechten verworven, maar zal de serie pas in het voorjaar van 2020 uitzenden. Niet toevallig in de periode waarin de ramp plaatsvond, rond 26 april.

Netmanager Olivier Goris is trots dat Canvas kan uitpakken met de internationale topproductie. ‘Na Leaving Neverland, Big Little Lies, My Brilliant Friend en The Handmaid’s Tale kunnen nu ook het indrukwekkende Chernobyl aanbieden. Het is absoluut de meest beklijvende, de meest bejubelde televisiereeks van het moment.’

 

bekijk ook

 

Instagrammodellen onder vuur voor sexy selfies in verboden zone van Tsjernobyl: “Oneerbiedig en ongepast”

Drone filmt de woestenij van Tsjernobyl 33 jaar na de verschrikkelijke kernramp

Door km