Man krijgt vier jaar cel voor brandstichting en stalking van ex-vriendin

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: Shutterstock

Brugge -

Een 52-jarige man is door de Brugse strafrechter tot vier jaar effectieve celstraf veroordeeld omdat hij lange tijd zijn ex-vriendin stalkte en uiteindelijk zelfs haar woning in brand stak. Een vriend van Filip S. werd voor zijn aandeel in de zaak vrijgesproken.

In het voorjaar van 2015 knoopte N.V. een relatie aan met de beklaagde. Na enkele maanden begon S. zich volgens de burgerlijke partij al dominant, jaloers en agressief te gedragen. Toen de relatie in december 2015 verbroken werd, begon S. het slachtoffer ook te stalken en te bedreigen. Ondanks verschillende klachten bij de politie ging N.V. in 2016 toch weer een relatie aan met de man.

Door een nieuwe relatiebreuk in april 2018 liep de situatie pas echt helemaal uit de hand. Filip S. bespiedde zijn ex-vriendin, dreigde het huis in de fik te steken, sloeg haar nieuwe vriend en stal haar brievenbus. In de nacht van 1 op 2 juni 2018 stichtte hij brand door de gleuf van de brievenbus. Op dat moment was N.V. gelukkig een tijdje ondergedoken in de Ardennen.

De verdediging legde uit dat Filip S. het slachtoffer nog steeds erg graag zag. Zijn kameraad Bart K. (33) zou hem op het idee gebracht hebben om brand te stichten. De man uit Oudenburg ontkent echter met klem dat hij iets met de feiten te maken heeft en werd door de rechter vrijgesproken.

Door jvh