Zware hinder op Antwerpse Ring na ongeval: “De avondspits loopt in het honderd”

Antwerpen - Op de Antwerpse Ring is het lang aanschuiven na een ongeval net voor Antwerpen-Zuid. Bij het ongeval zat één van de bestuurders gekneld, die moest bevrijd worden. “Tijdens de avondspits in en rond Antwerpen zullen de pendelaars hier nog heel veel last van ondervinden. Die loopt in het honderd”, aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Het ongeval gebeurde iets voor 15 uur ter hoogte van Antwerpen-Zuid. Twee vrachtwagens botsten er in de staart van de file. Bij het ongeval zat één van de bestuurders gekneld, waardoor lange tijd slechts één rijstrook beschikbaar was. “Die werd door de brandweer bevrijd en met ernstige verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis”, aldus Kristof Geens van de Antwerpse brandweer.

Een van de betrokken voertuigen moest getakeld worden. Iets na 16 uur werd het ongeval afgehandeld en werd de weg er weer vrijgegeven. “De pendelaar moet er helaas rekening mee houden dat de avondspits helaas om zeep is. De files gaan nog lange tijd blijven staan”, aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Er staan lange files op zowat alle invalswegen vanuit Nederland of de Kempen. “Op de E19 vanuit Breda verlies je al zeker meer dan een uur”, aldus Bruyninckx nog. De Liefkenshoektunnel is tolvrij gemaakt richting Gent. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt verkeer op lange afstand van Hasselt naar Gent aan om te rijden via Brussel.

 

Door jtp