Wout van Aert wint na tijdrit nu plots ook sprint: “Ja, dit is wel een luxeprobleem”

Foto: Photo News

Wat een week beleeft Wout van Aert. Nadat hij woensdag al vriend en vijand verraste in de tijdrit, pakte hij donderdag zowaar de zege in sprint in de Dauphiné. “Wat voor renner ik nu eigenlijk ben? Ja, dit is wel een luxeprobleem”, lachte hij na zijn tweede ritzege op rij.

“Ik deed in eerste instantie mee om punten te sprokkelen voor de groene trui”, grijnsde Van Aert na afloop voor de camera’s van Sporza. “De finale was best lastig, met een hoop bochten. We wisten dat het belangrijk zou zijn om op tijd voorin te zitten. Ik werd goed naar voren gebracht en zat in het wiel van Alaphilippe, die de sprint aantrok na de laatste bocht.”

Van Aert lijkt ineens wel van alle markten thuis. Nadat hij woensdag al iedereen verbaasde met zijn tijdrit, klopt hij nu ineens ook Sam Bennett en Julian Alaphilippe - niet bepaald de minsten - in de sprint. “Ja, dat is wel een luxeprobleem”, lachte Van Aert. “Wat voor renner ik nu eigenlijk ben? Ik rij eerst een goede tijdrit en daarna nog eens een goede sprint. Laten we het er maar op houden dat ik me hier wel amuseer.”

“Het is ook nog niet gedaan hier. Vanaf komend weekend staat alles in het teken van Steven (Kruijswijk, nvdr) voor het klassement.”

Door Wim Conings
AANGERADEN
Meest recent