Huis moet gesloopt worden nadat jongeren er tegen crashen met gestolen auto

Beveren-Waas -

Twee jongeren zijn woensdagavond met een Mini Cooper gecrasht tegen de gevel van een huis op de Grote Baan in Beveren na een politieachtervolging. Daarna vluchtten ze te voet weg, maar konden ingerekend worden. Het getroffen huis is onbewoonbaar verklaard.

Met een enorme klap belandde een witte Mini Cooper kort voor 22 uur tegen de gevel van een huis op de hoek van de IJzerstraat met de Grote Baan. Twee jongeren kropen uit het wrak, en werden achterna gezeten door de politie. “Er werd geroepen naar omstaanders om de jongeren tegen te houden”, getuigt een buurtbewoonster die alles zag gebeuren. “Ze liepen elk een andere kant uit, maar konden uiteindelijk toch ingehaald en gekneveld worden.”

Video: TV Oost

De politie bleek ter hoogte van het Pareinpark in Beveren de achtervolging ingezet te hebben op de Mini Cooper. Die eindigde zo'n vijfhonderd meter verder al na de crash tegen het huis. Dat werd door de brandweer onbewoonbaar verklaard.

Huis moet gesloopt worden nadat jongeren er tegen crashen met gestolen auto
Aan het huis was bijzonder veel schade. Foto: bfs

Niet de eerste keer

“Mijn vriendin was alleen thuis toen het ongeval gebeurde”, vertelt huurder Jef Bral aangeslagen. “Gelukkig is ze ongedeerd. Zelf was ik op nog op terugweg van mijn werk. In ons huis valt de schade al bij al nog mee, maar de gevel is helemaal gescheurd en daardoor niet meer stabiel. Voorlopig moeten we elders op zoek naar een slaapplaats.”

Het getroffen huis op de hoek van de Grote Baan met de IJzerstraat werd in het verleden nog al twee keer beschadigd na een crash. Het gemeentebestuur heeft de woning onlangs gekocht met de bedoeling om het te slopen. Dat zou de zichtbaarheid op het kruispunt moeten verbeteren. Door de toestand van het pand na het ongeval zal de afbraak ervan sneller gebeuren dan aanvankelijk gepland.

De auto waarmee de jongeren reden stond bij de politie geseind. De vader van één van hen had aangifte gedaan dat zijn zoon met de wagen was verdwenen. De jongeren werden na verhoor opnieuw vrijgelaten.

Door Bert Foubert