Ex-militair schenkt zijn geamputeerde teen aan hotel om er geserveerd te worden bij cocktail

Foto: facebook

Een Britse man heeft zijn geamputeerde teen geschonken aan een Canadees hotel om er in de bar geserveerd te worden bij een cocktail naar keuze. Een vreemd geschenk om te geven, zou je denken, maar in Canada is een Sourtoe Cocktail heel goed ingeburgerd.

Met geamputeerde tenen weten ze wel wat gedaan in de Canadese regio Yukon. Ze worden er gebruikt voor een decenniaoude traditie: de Sourtoe Cocktails. Dat zijn een cocktails naar keuze waar een gedroogde teen in drijft.

Een lokaal gezegde luidt: “You can drink it fast, you can drink it slow, but your lips must touch the toe.” Je mag het snel drinken, je mag het traag drinken, maar je lippen moeten de teen raken. Wie dat doet, krijgt een certificaat. Er zijn er al meer dan 86.000 gedronken sinds 1973.

Bevroren

De vreugde in het Downtown Hotel in Dawson City was dan ook groot toen ze onlangs via de post een gedroogde teen opgestuurd kregen. De afzender is de Brit Nick Griffiths (47), een gewezen militair die door bevriezing zijn teen verloor toen hij in 2018 deelnam aan een marathon in de regio.

In de begeleidende brief schrijft de Brit dat hij het hotel graag nog eens zou bezoeken om er een Sourtoe Cocktail te drinken met zijn eigen teen. “Laat me weten wanneer ze toegekomen zijn”, schrijft hij.

De eigenaar van het hotel zegt aan BBC verheugd te zijn met de nieuwe teen. Het lichaamsdeel gaat nu zes weken in behandeling. Daarna kan het geserveerd worden.

Door gjs